Helena Karihtala kertoi kevään 2017 sisustustrendeistä

03.02.2017

Synkronitalon järjestämässä tilaisuudessa Helena Karihtala esitteli kevään 2017 sisustustrendejä. Danske Bankin ekonomisti Henna Mikkonen kertoi tämän hetken talousnäkymistä.

Sisustamisen vapautta kevään trendeissä

”Sisustustrendit muuttuu ja vaihtelee periaatteessa neljännesvuosittain, mutta suosittelen sisustamaan ja tekemään kodin sellaiseksi missä itse viihtyy, ja mikä tuntuu omimmalta.”
Näin mukavasti ja myös tavallista sisustajaa ilahduttavasti aloitti esityksensä Helana Karihtala kevään trendeistä. Hän oli kertomassa ideoita sisustamiseen Synkronitalon järjestämässä taloesittelyssä Oulun Nykäsenkankaalla, Rastaansiipi 9:ssä maanantaina. Kohteessa on juuri valmistumassa kaupunkipientaloja yhdeksän asunnon verran.

 Helena Karihtala toimii sisustussuunnittelijana Interior Design Helena Karihtala Oy:ssä.
- Trendeistähän voi poimia aina jotakin pieniä asioita, joilla voi piristää arkea, Karihtala huomauttaa. Muutamia vinkkejä hän antaa paikalla olleille kuulijoille.
- Värit ovat tulossa takaisin. Vihreän eri sävyt ovat juuri nyt trendivärejä. Myös murretut värit, savuiset, utuiset värit, samoin vahvat värit tekevät paluutaan. Skandinaaviset, vaaleat sävyt säilyvät edelleen mukana.

Huonekaluissa ollaan Karihtalan mukaan menossa pienempiin ja keveämpiin kalusteisiin. Materiaaleina plyyshi, lisäksi mokkanahka ja sen rinnalla alcantara. Luonnonmateriaaleista pellava, puuvilla ja villa tuovat rouheutta ja kotoisuutta sisustukseen.
- Materiaaleista puu, erityisesti mänty on nousussa. Samoin korkki miellyttävänä, pehmeänä ja lämpimänä materiaalina, Helena Karihtala kertoo. Viherkasvit tuovat kodikkuutta asumiseen, hän vielä lisää. Tyyleissä ollaan menossa sallivimpaan suuntaan. Rustiikki, moderni, skandinaavinen, kerroksellinen. Jopa boheemi tyyli on nousussa, Karihtala toteaa.

Taloudessa valoisat näkymät

Danske Bankin ekonomisti Henna Mikkonen kertoi tämän hetken talousnäkymistä. Kuluttajalla on ollut hyvä tilanne lainamarkkinoilla, koska korot ovat olleet pitkän aikaa tosi maltilliset. Jopa euro -alueen alhaisimmat korot. Tämä johtuu myös siitä, että Suomessa korot on sidottu euriboriin.

Henna Mikkonen kertoo, että myös jatkossa korkojen nousun odotetaan olevan maltillista ja tänäkin vuonna korot säilynevät matalalla. Hän jatkaa, että myös Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikasen mielestä taantuma on jo ohitettu Suomessa.
Työttömyys on laskussa ja Suomalaisen kuluttajan luottamus talouteen on erittäin optimistinen tällä hetkellä, Mikkonen vielä toteaa.

Erillistalojen edelläkävijä, Synkronitalo

Taloesittelyssä on mukana mielenkiintoisia vaihtoehtoja asumiseen. Tällä hetkellä tuntuu olevan oikea buumi tämän tyyppiselle asumismuodolle. Synkronitalo kuuluu edelläkävijöihin kaupunkipientalojen rakentamisessa.
- Voidaan puhua myös omakotitalosta as oy:ssä, tai erillistalosta kuten me sitä nimitämme, toteaa Synkronitalon perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Ahola.
-Tämä on ikään kuin modernimpi rivitalo, hoksauttaa tähän sisustussuunnittelija Helena Karihtala.

- Tämän tyyppinen asumismuoto tuo helppoutta ja vaivattomuutta asumiseen verrattuna omakotitaloon. Lumenluonnin, ja tarvittaessa myös nurmikon hoidon saa järjestettyä puhelinsoitolla taloyhtiön kautta, Ahola lupaa.
Synkronitalon erillistalot valmistetaan modernilla tekniikalla ja tehokkaasti, mm. ulkoseinäelementit rakennetaan sisällä, säältä suojattuna. Synkronitalon pystytys tapahtuu Aholan mukaan päivässä ja katto saadaan päälle samana päivänä.

Asiakaskuntaa ja asumisen muotoja mietittäessä kertoo Mikko Ahola esimerkin eräästä pariskunnasta, joka kuvasi kerrostaloasumista arkielämän kokemuksilla. Kun tulee kaupasta, ajaa auton kellarin suojaan, nostaa kassit autosta, menee kellarin ovelle, laskee kassit maahan, avaa oven, nostaa kassit, kävelee seuraavalle ovelle, laskee kassit…
Näissä erillistaloissa on autokatos oven edessä. Se on vaivatonta asumista, Mikko Ahola toteaa erillistalon mukavasta asumistavasta.

                                                            Teksti ja kuvat Torsti Vuorma, Topics

Sinulla on mahdollisuus kuulla lisää erillistaloistamme.
Ota yhteyttä myyjiimme

Anita 040 594 9770
Johan 044 235 7684

Takaisin